Menu
Shanne Braspennincx jublet torsdag for OL-gull i banesykling. For seks år siden ble hun rammet av hjerteinfarkt under et treningsopphold i USA. Foto: Thibault Camus, AP / NTB

Rammet av hjerteinfarkt i 2015 – vant OL-gull torsdag

Seks år etter at hun ble rammet av hjerteinfarkt under en treningsleir i Colorado syklet Shanne Braspennincx torsdag inn til OL-gull i banesykling.

Av NTB | 05.08.2021 13:01:22

Sport: Legene som behandlet henne i USA ga henne beskjed om at karrieren som idrettsutøver var over, men senere ble hun likevel klarert for videre satsing.

Den nederlandske 30-åringen var først over mål i kvinnenes OL-finale i keirin, en øvelse der rytterne i feltet ligger bak en e-motorsykkel som pacer dem i stadig større hastighet, og så er det tre runders spurt hvor det handler om å være først i mål.

Braspennincx seiret seks hundredeler foran Ellesse Andrews fra New Zealand og kunne juble for sin første store tittel som syklist.

– Da jeg krysset mållinjen, tenkte jeg «hva har jeg gjort? Jeg er OL-mester!», sa hun til NOS.

Hun lå godt plassert da motorpaceren kjørte ut. Hun tok ledelsen en runde før mål og holdt unna.

– Hun er sendt til sykehus for undersøkelse. Vi håper det ikke er alvorlig, meldte det nederlandske laget.

Ifølge avisen De Telegraaf har van Riessen slått skulderen og trolig pådratt seg hjernerystelse. Hun husker ikke fallet.

Det var første gull for det tidligere så dominerende britiske laget i banesykling.

Campbell Stewart fra New Zealand tok to runder på feltet, fikk 20 ekstra poeng og overrasket med sølv, mens tittelforsvarer Elia Viviani endte med bronse.

Lagvenninnen Laurine van Riessen ble tidligere fraktet ut på båre etter å ha falt stygt i kvartfinalen i keirin. Hun kom borti hjulet til en konkurrent og veltet.

Matthew Walls sikret britisk gull i omnium, som består av fire øvelser: Scratch, temporitt, utslagsritt og poengritt. Han ledet før det avsluttende poengrittet og syklet et perfekt taktisk løp der han sikret seg 39 nye poeng. Det ga klar seier.

(©NTB)

Flere nyheter: