Menu
Oliver Solberg her i samtale med franske Sebastian Loeb, har hatt småproblemer innledningsvis i Rally Portugal. Foto: Pär Bäckström / TT / NTB

Rally Portugal: Solberg sliter – Mikkelsen holder annenplassen

Oliver Solberg sliter med mye veistøv og har tapt litt tid til de beste i Rally Portugal på de første prøvene. Andreas Mikkelsen er nummer to i WRC2-klassen.

Av NTB | 20.05.2022 13:30:57

Sport: Oliver Solberg kjører i en lånt bil og deltar i likhet med Mikkelsen i WRC2-klassen denne gangen.

– Jeg tapte litt tid på noen smågreier på SS2. Ikke perfekt, men det er bare den første prøven og det er mye rally igjen, tvitret Solberg.

Han tapte 36,4 sekunder til den raskeste på prøven, briten Elfyn Evans. I WRC2-klassen tapte han 11,8 sekunder til lederen. Andreas Mikkelsen, som kjører i den samme klassen, var rundt åtte sekunder raskere enn nordmannen som kjører på svensk lisens.

Solberg startet sent i feltet og slet med mye veistøv og støv inne i bilen. Han tapte også en del på en punktering på den tredje prøven. Han tapte ytterligere litt på den neste. Nå kjemper han om tredjeplassen bak finske Teemu Suninen og Mikkelsen.

For øyeblikket er han nummer fire og har polske Kajetan Kajetanowicz noen få sekunder foran seg.

– Vi skal fortsette å presse på i ettermiddag, skrev Solberg videre.

Raskest så langt i Rally Portugal er den mangedoble VM-vinneren Sebastien Ogier. Han leder med ett halvt sekund ned til Evans etter at fire fartsprøver er unnagjort.

(©NTB)

Flere nyheter: