Menu
Oliver Solberg (til v.) fikk en opptur med klasseseier på siste fartsprøve i Rally Portugal. Foto: Micke Fransson, TT / NTB

Rally Portugal sluttet med opptur for Oliver Solberg

Rally Portugal ble ingen suksess for Oliver Solberg, men han avsluttet helgen ved å knuse konkurrentene i sin klasse på den legendariske Fafe-fartsprøven.

Av NTB | 22.05.2022 22:00:58

Sport: Det var en såkalt «power stage», der det deles ut bonuspoeng i VM-sammendraget, og den norsksvenske 20-åringen slo klassevinner Yohan Rossel med hele 15,6 sekunder på den drøyt 11 kilometer lange prøven som ble avviklet foran titusener av tilskuere.

– Fantastisk å avslutte rallyet med fartsprøveseier. Det var spesielt å vinne akkurat den prøven og bli en del av Fafe-historien, sa Solberg.

Han vant to fartsprøver i WRC2-klassen, men mistet mulighetene i sammendraget da han måtte bryte lørdag etter at en styrearm brakk.

Andreas Mikkelsen måtte også bryte rallyet lørdag med motortrøbbel. Han ledet WRC2-klassen da han måtte gi seg.

Solberg skulle egentlig ikke kjøre Rally Portugal, men sponsorene tro til med midler for å leie en WRC2-bil, og dermed fikk unggutten likevel prøvd seg.

Kalle Rovanperä fra Finland vant hovedklassen etter en spennende duell med Toyota-stallkamerat Elfyn Evans gjennom helgen, og han leder VM klart etter fire runder.

(©NTB)

Flere nyheter: