Menu
Andreas Mikkelsen leder WRC2-klassen i Rally Portugal etter fredagens etappe. Foto: Berit Roald / NTB

Rally Portugal: Mikkelsen leder WRC2

Andreas Mikkelsen leder WRC2-klassen i Rally Portugal etter fredagens fartsprøver. Han overtok ledelsen dagens nest siste prøve da Teemu Suninen punkterte.

Av NTB | 20.05.2022 21:30:51

Sport: Finnen tapte nesten et minutt på punkteringen, og Mikkelsen leder klassen med en margin på 40,9 sekunder i sin Skoda Fabia, selv om han slet med bilen.

– Det er noe galt med motoren. Den går på bare tre sylindere og mangler mye kraft. Jeg prøvde å holde god fart i svingene, men på de rette strekningene mangler det mye, sa Mikkelsen til wrc.com.

– Dagen var bra, men dessverre punkterte vi i en hårnålssving. Det var ikke noe å gjøre med. Slik er rally, sa Suninen.

Oliver Solberg kjører i en lånt bil og er i likhet med Mikkelsen i WRC2-klassen denne gangen. Han er fjerde best i klassen så langt, et drøyt minutt bak Mikkelsen.

Sebastien Loeb ledet tidlig fredag, men han krasjet ut på den femte prøven. Evans overtok ledelsen og har ikke gitt den fra seg.

Thierry Neuville i Hyundai lå på 2.-plass inntil han fikk tekniske problemer på åttende fartsprøve. Han tapte halvannet minutt på den prøven og raste på listene. Han er på 7.-plass.

Rallyet fortsetter lørdag og avsluttes søndag.

Elfyn Evans leder hovedklassen etter 9 av 21 fartsprøver. Han er 13,6 sekunder foran Kalle Rovanperä og 44,4 foran Dani Sordo. De to første kjører Toyota Yaris, mens Sordo er Hyundai-fører.

– Jeg er glad for å være her. Det var ekstreme forhold i dag, og noen ganger var det som et lotteri. Jeg kunne nok ha kjørt fortere, men da er spørsmålet om jeg fortsatt hadde vært med, sa Evans.

(©NTB)

Flere nyheter: