Menu
Mads Østberg mistet ledelsen i WRC2-klassen i Rally Estland fredag. Foto: Micke Fransson/TT / NTB

Rally: Østberg mistet overtaket etter punktering og tidsstraff

Mads Østbergs problemer hjalp landsmannen Andreas Mikkelsen opp i ledelsen i WRC2-klassen i Rally Estland fredag.

Av NTB | 16.07.2021 00:24:31

Sport: Nordmennene lå tett på hverandre i sammendraget helt fram til dagens femte fartsprøve. Der punkterte Østberg, og senere fikk Citroën-føreren tidsstraff på ti sekunder for en tjuvstart.

Det ga Mikkelsen muligheten til å ta seg til tropps i WRC2-sammendraget i det estiske VM-rallyet på grus. Han lot ikke den gå fra seg.

Etter fredagens kjøring er Mikkelsen 36,5 sekunder foran russeren Nikolaj Grjazin, mens det er ytterligere 1,8 ned til tredjeplasserte Østberg.

– Det ser ut som alt går galt for øyeblikket, men vi får samle oss og kjøre på igjen i morgen, sa Østberg ifølge Discovery.

33-åringen ble i fjor verdensmester på nivå to.

I eliteklassen topper finske Kalle Rovanperä 8,5 sekunder foran Craig Breen fra Irland. Deretter følger belgiske Thierry Neuville som nummer tre.

Estlands store hjemmehåp Ott Tänak fikk tidlig trøbbel fredag. Han mistet først høyre forhjul og punkterte på fartsprøven etterpå. Frustrert stoppet Hyundai-stjernen bilen på en publikumsvei og ga seg før dagens tredje prøve.

Problemer ble det også for Oliver Solberg fredag. 19-åringen landet feil på første fartsprøve og måtte bryte på grunn av lekkasje i radiatoren. Bilen ble sendt til service, og unggutten håper å starte opp igjen lørdag.

Solberg kjører på svensk lisens i WRC2-klassen.

(©NTB)