Menu
Brannmannskap kjempet for å slukke flammene etter at en ti etasjer høy boligblokk i Kyiv ble truffet i et russisk rakettangrep søndag morgen. Foto: AP / NTB

Rakettangrep mot boligblokk i Kyiv

Minst fire mennesker ble sendt til sykehus etter et russisk rakettangrep mot et boligområde i Ukrainas hovedstad Kyiv søndag morgen.

Av NTB | 26.06.2022 12:46:06

Krig og konflikter: En sju år gammel jente, som bodde i niende etasje, er blant de skadde, ifølge Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko.

AFPs journalist på stedet forteller at det tok flere timer å redde ut jentas mor, som lå fanget under bygningsrester etter angrepet. Tilstanden hennes skal være alvorlig.

Øyenvitner fortalte om fire kraftige eksplosjoner i 6.30-tida lokal tid, og kort tid etter var ambulanser og redningsmannskaper er på vei til Sjevtsjenkivskyj-distriktet.

De øverste tre etasjene på en ti etasjer høy boligblokk ble truffet i angrepet og begynte å brenne. Flere timer senere kjempet brannmannskaper fortsatt mot flammene.

Situasjonen har vært relativt rolig i Kyiv siden russerne trakk seg ut av områdene rundt byen i slutten av mars, og mange sivile ukrainere som flyktet da krigen startet, har vendt hjem igjen.

Det har ikke vært meldt om direkte angrep mot Kyiv på nærmere tre uker.

(©NTB)