reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Trine Skei Grande (V) under kveldens partilederdebatt i Arendal. Her sammen med statsminister Erna Solberg (H). Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Raja reagerer på Støres katteuttalelser til Grande

Nestleder i Venstre, Abid Raja, er en av flere som har tolket et utsagn fra Ap-leder Jonas Gahr Støre mot Venstre-leder Trine Skei Grande som ufint.

Av NTB | 13.08.2020 23:02:37

Politikk: I en diskusjon om skattepakken til oljenæringen ble det ordveksling mellom Ap-leder Jonas Gahr Støre og Venstre-leder Trine Skei Grande.

– Du var hjemme, jeg satt i Stortinget. Hør nå, sa Støre under partilederdebatten i Arendal torsdag kveld.

Grande har selv sagt at hun er i risikogruppa for å få alvorlig sykdom av koronaviruset. Helsetilstanden førte henne rett i selvpålagt hjemmekarantene.

– Du får invitere meg hjem til deg og kattene, så får vi snakke om det, sa Støre.

– Jeg har kaffen klar, jeg, svarte Grande, som ikke så ut til å ta det som en fornærmelse.

Men på Twitter har debatten rast over det som mange tolker som en ufin kommentar rettet mot Grande.

– Fra han som ønsker å bli statsminister i Norge, så hørtes dette dels nedlatende og litt latterliggjørende ut. Ja, litt mobbete. Vi må være bedre forbilder enn dette, skriver Raja på Twitter.

Miljøminister Sveinung Rotevatn (V) har retweetet en melding fra sin egen statssekretær Mathias Fischer (V) som peker på at Grande har måttet være hjemme på grunn av sykdomsbildet hennes.

– Hva i all verden, skriver Fischer.

Det var samme dag som regjeringen innførte de mest inngripende tiltakene i Norge i fredstid for å bremse smitteutviklingen.

– Jeg satt i alle fall og oppfordret deg hjemmefra da, hvis du leste avisene de dagene, så var det ganske klart, sa Grande.

Kulturminister Abid Raja (V) er blant dem som reagerer på uttalelsen i kveldens partilederdebatt.

Grande har astma, diabetes og en immunsviktsykdom, ifølge Aftenposten. Den 12. mars sa hun, overraskende for mange, at hun ville trekke seg som leder, som statsråd og si nei til gjenvalg til Stortinget.

(©NTB)

Flere nyheter: