reklame for Sheiken Bowling
Menu
Helse- og omsorgsminister Bent Høie og kultur- og likestillingsminister Abid Raja har fortsatt ikke avgjort om det er forsvarlig å arrangere håndball-EM i Trondheim i desember. Foto: Vidar Ruud / NTB

Raja og Høie vurderer fortsatt håndball-EM

Beslutningen om å utsette verdenscuphelgen i Lillehammer får ikke direkte betydning for vurderingen av om håndball-EM kan arrangeres.

Av NTB | 12.11.2020 17:23:01

Sport: – Når det gjelder spørsmålet om håndball-EM, har vi fremdeles dette til vurdering, sier kulturminister Abid Raja (V) til NTB.

Både arrangørene av skirennene i Lillehammer og EM-arrangørene i Trondheim har levert inn oppdaterte protokoller for gjennomføring etter strenge smittevernregler. Men Norges Skiforbund valgte å avlyse i Lillehammer før protokollen var endelig vurdert, får NTB opplyst i Kulturdepartementet.

Det er fortsatt ikke klart når regjeringen vil fatte en beslutning rundt håndball-EM, som skal arrangeres sammen med Danmark fra 3. til 20. desember.

Norges håndballforbunds generalsekretær Erik Langerud sier til NTB at de har frist til mandag med å gi beskjed til Det internasjonale håndballforbundet EHF om det blir mesterskap i Norge eller ikke.

Trondheims smittevernoverlege Tove Røsstad sa til NTB tidligere torsdag at kommunen frykter at innrykket av rundt 400 spillere og ledere til Trondheim kan sette smittevernberedskapen og smittesporingen på prøve.

(©NTB)

Flere nyheter: