Menu
Kultur- og likestillingsministeren Abid Raja (V) inviterer sammen med helseminister Bent Høie (H) kultursektoren til et møte om én-metersregelen for sittende publikummere onsdag. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Raja og Høie møter kultursektoren om én-metersregelen

Kulturminister Abid Raja (V) og helseminister Bent Høie (H) møter representanter fra kino og scenekunst for innspill til praktisering av én-metersregelen.

Av NTB | 14.07.2020 14:17:57

Kultur og underholdning: På møtet onsdag klokka 16 deltar også assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad. I tillegg er en rekke organisasjoner invitert til å delta.

Etter møtet vil Helsedirektoratet sammen med Folkehelseinstituttet vurdere innspillene og komme med råd til regjeringen eventuelt om og når dagens krav kan justeres, heter det i en pressemelding fra Kulturdepartementet.

Praktiseringen av én-metersregelen er utfordrende for konsert-, teater-, kulturhus, kinoer og andre kultursaler med sittende publikum.

Kinobransjen har tidligere advart mot konsekvensene dersom ikke tolkningen av avstandskravet i kinosalene endres. Kravet gjør at kinoene må beregne to tomme seter mellom hver person.

– Jeg både skjønner og deler kultursektorens utålmodighet, og jeg kan forsikre om at jeg og regjeringen vil åpne så mye vi kan, innenfor forsvarlige rammer. Vi vil derfor be Helsedirektoratet om å gjøre en ny vurdering av om det er forsvarlig å gi ytterligere unntak fra krav til avstand mellom personer ved arrangementer, sier kulturministeren i en pressemelding.

(©NTB)

Flere nyheter: