Menu
Kulturminister Abid Raja (V) ber barn av innvandrere om å løpende videreformidle de til enhver tid gjeldende koronareglene til sine foreldre og besteforeldre. Foto: Lise Åserud / NTB

Raja ber barn av innvandrere om hjelp til å formidle koronainfo

Utenlandskfødte er overrepresentert blant koronainnlagte. Kulturminister Abid Raja ber barn av innvandrere om hjelp til å videreformidle koronaråd og -regler.

Av NTB | 22.04.2021 16:04:58

Fritid: Forrige uke var 60 prosent av nye koronapasienter med kjent fødeland, født utenfor Norge. Gruppen er også høyt representert i smittetallene, ifølge Aftenposten.

Raja peker på at blant foreldregenerasjonen i denne gruppen er det mange som ikke forstår norsk. Det er formidlet koronainfo på alle språk i Norge, men Raja ber barna om hjelp.

– Det er viktig at de barna som leser og forstår norsk, får med seg alle disse reglene og kommuniserer dette godt til sine foreldre, sier han på spørsmål fra NTB.

Han trekker også fram problemet med at enkelte innvandrere reiser hjem til slekt og familie i hjemlandet. I mange land, som India, sliter myndighetene med høy smitte og sprengt kapasitet i helsevesenet.

– Når du reiser til utlandet, så utsetter du deg selv for stor risiko for å bli smittet, sier han.

– Foreldrene savner selvfølgelig sitt hjemland, slektninger, de har sin tilhørighet der, men det er noe med å vente nå fordi nå er vaksinen rett rundt hjørnet for dem.

(©NTB)

Flere nyheter: