fbpx
Menu
Ulriken. FOTO: Visit Bergen

Radio Haugaland overtar P4s lokalkonsesjon i Bergen

A-Media AS, Radio Haugaland, er blitt enig med P4-gruppen om å overta konsesjonen for DAB i lokalblokk 19, Bergen med omegn.

Av Egil M Solberg | 14.11.2018 21:26:42

Næringsliv: A-Media AS har siden 2011 tilbudt og driftet DAB-nettet for lokalradioene i Rogaland og Sunnhordland. Det er per i dag 14 innholdskonsesjoner i samarbeid med A-Media AS.

– Samarbeidet mellom lokalradioene i Rogaland og Sunnhordland har vært viktig for overgangen til DAB og for mangfoldet i regionen. Vi ser nå frem til å kunne tilby det samme konseptet i Bergens-regionen. Dette vil også bidra til å styrke lokalradio som lokalt annonsemedium og sørge for at lokalradioene får lavere kostnader samtidig som de får en bedre teknisk plattform og bedre dekning, sier daglig leder Egil M Solberg i A-Media AS.

– P4 har sørget for å etablere og sikre DAB-tilbudet blant annet i Bergen. Lokalradiobransjen på Vestlandet er takknemlig for den innsatsen P4-gruppen har bidratt med i denne forbindelse. Det må være åpenbart at lokalradioene selv ikke ville vært i stand til å få på plass et så flott DAB-anlegg så raskt og effektivt som P4 har sørget for i samarbeid med Norkring AS.

– A-Media AS og lokalradioene kommer «til duk og dekket bord», sier Solberg.

P4-sjef Kenneth Andresen er fornøyd med å kunne å gi stafettpinnen videre til en profesjonell radiogruppering som A-Media.

– Vi er veldig glade for at det nettopp er A-media ønsker å overta konsesjonen. De har lang erfaring fra radiodrift på Vestlandet, og vi er helt sikre på at de kommer til å utvikle et sterkt og godt lokalradiotilbud for lytterne i bergensområdet.

A-Media AS har som målsetning å utvikle mangfoldet og samtidig ivareta interessene til de resurssvake lokalradioene.

– Flere lokalradioer i Bergens-området har allerede vært i kontakt med oss med forespørsel om å få være med på «eventyret», forklarer Solberg.

Hva skal Radio Haugaland i Bergen?

A-Media AS som driver Radio Haugaland, har også en teknologivirksomhet med det som heter TheRadioHub. Denne teknologien blir brukt blant annet i utbyggingen av DAB.

– Vi har bidratt i utbygningen av DAB både på Østlandet, Sørlandet og nord i landet. Systemer er også levert i andre land. Dette er et eget forretningsområde i A-Media AS, avslutter Solberg.

Flere nyheter: