Menu
Flytrafikken nord for Røros ble rammet av problemene. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Radartrøbbel satte flytrafikken nord for Røros ut av spill

I rundt to timer onsdag ettermiddag var det full stans i flytrafikken nord for Røros. Årsaken var at flygelederne mistet radarbildene fra området.

Av NTB | 29.01.2020 14:30:38

Økonomi og næringsliv: Feilen oppsto i 11.30-tiden. Klokka 13.30 kunne Avinor fortelle at trafikken var i gang igjen.

– Det vil nok bli noen følgeforsinkelser utover dagen siden en del fly har stått på bakken en stund, men vi regner med at det vil normalisere seg utover kvelden, sier kommunikasjonssjef Kristian Løksa.

Passasjerer blir bedt om å forholde seg til informasjon de får fra flyselskapene og ellers møte til oppsatt tid.

– Flygelederne fikk ikke opp radarbildet på skjermene sine. Derfor stengte man luftrommet for å ivareta sikkerheten, sier han.

– Nå har vi fokus på å få flytrafikken i gang igjen, så vil vi bruke de neste dagene på å undersøke hva som har skjedd. Det er veldig sjelden at denne typen problemer oppstår, sier Lødding.

Han sier at ambulanseflyene fortsatt hadde mulighet til å gjennomføre akuttoppdrag mens problemene pågikk. Enkelte flyavganger tok også veien om Sverige og Finland for å komme fram.

Leder for strategi og samfunnskontakt Erik Lødding i Avinor sier at det rett og slett var radarsystemet til flygelederne som var utilgjengelig en periode.

Lødding forsikrer om at det aldri var noen fare for passasjerene. Foreløpig er det for tidlig å si hva feilen skyldes, men han avviser rykter om at de var rammet av et cyberangrep.

Flere nyheter: