Menu
Nairo Quintana vant lørdagens etappe i Paris-Nice. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Quintana skrev colombiansk sykkelhistorie da Schachmann vant Paris-Nice

Nairo Quintana gikk solo og vant siste etappe av sykkelrittet Paris-Nice. Tyske Max Schachmann tok sammenlagtseieren.

Av NTB | 14.03.2020 15:46:42

Sport: Lørdagens sjuende etappe var av det krevende slaget med mange kilometer i de franske fjellene. Til mål i Valdeblore La Colmiane etter 166,5 kilometer på veien kom Nairo Quintana i ensom majestet etter å ha satt inn flere rykk. Siste gang greide ingen å følge.

Han tok dermed karrierens 44. seier som profesjonell sykkelrytter. Ingen colombianer har flere.

– Jeg prøver alltid å vinne med eleganse, og i dag prøvde jeg også å gi laget mitt litt glede i en vanskelig situasjon. Seieren var en gave til dem alle, sa Arkéa-rytteren.

– Nå skal jeg hjem til Colombia for å være hos familien min.

I sammendraget ble det seier til tyske Schachmann. Han sto imot angrepet fra nevnte Benoot, slet seg inn til 6.-plass bare 12 sekunder bak belgieren og vant til slutt med 18 sekunders margin.

– Det var veldig, veldig tøft. De tre siste kilometerne slet jeg meg gjennom helvete og brøt smertegrensen. Nå føler jeg meg som om jeg er i himmelen, sa Schachmann etterpå.

Ingen nordmenn deltok i rittet.

Paris-Nice skulle etter planen ha blitt avsluttet søndag, men den siste etappen i Nice ble avlyst som følge av frykt for spredning av koronaviruset.

Flere lag trakk seg fra rittet allerede i forkant av lørdagens etappe. Den danske verdensmesteren Mads Pedersen var blant dem som reiste hjem.

Nærmest Quintana fulgte belgieren Tiesj Benoot. Han var slått med 47 sekunder. Den franske stjernen Thibaut Pinot ble nummer tre.

– Dette er ikke min første triumf, men det er den største så langt. Mange har tvilt på meg som en sammenlagtvinner i etapperitt, men nå har jeg vunnet det mest prestisjetunge av de ukelange rittene.

(©NTB)

Flere nyheter: