reklame for Sheiken Bowling
Menu
Johannes Thingnes Bø under 20-kilometeren i OL. Foto. Frank Augstein, AP / NTB

Quentin Fillon Maillet tok OL-gull – bronse til Johannes Thingnes Bø

Skiskytter Johannes Thingnes Bø klarte ikke å forsvare OL-tittelen på 20-kilometeren, men han sikret seg bronsen. Franskmannen Quentin Fillon Maillet vant.

Av NTB | 08.02.2022 10:50:53

Sport: Rennet pågår i Zhangjiakou, men alle de antatt beste er i mål.

Thingnes Bø havnet på to tilleggsminutter. De kom på første liggende skyting og siste stående. Nordmannen gikk fort i sporet og viste god form selv om vinneren gikk enda raskere.

– Jeg er en bom fra gullet, men også fire sekunder fra fjerdeplassen. Det er helt greit å tape mot en som har samme antall bomskudd som meg, sa han til TV Norge.

Dette sa han om skuddet som fratok ham gullet: – Jeg ble litt sliten mot slutten. Hodet faller litt ned, og så kommer bomskuddet. Det er utrolig vanskelig å sette fem skudd på siste skyting.

Maillet gikk et superløp og hadde over et halvt minutts margin ned til Thingnes Bø da han kom til mål. Begge misset på to skudd.

Hviterusseren Anton Smolski feide ned alle 20 blinker og gikk ut fra siste skyting i tet, men han holdt ikke helt inn. Han kom inn på sølvplass og var 16,3 sekunder foran Thingnes Bø i mål.

Slik kommenterte han missen mot slutten: – Jeg hadde en veldig god dag på skytebanen, kanskje den beste følelsen i karrieren. Men den ville ikke inn. Jeg ble ikke tatt av nervene eller noe, sa Bø til TV Norge.

Lørdag var Bø-brødrene med på det norske vinnerlaget i blandet stafett.

Sturla Holm Lægreid og Vetle Sjåstad Christiansen skjøt seg ganske tidlig ut av tetkampen.

Normaldistansen gikk under gode forhold med lite vind og noen få minusgrader.

Det resterende OL-programmet for gutta: Sprint (lørdag), jaktstart (søndag), stafett (tirsdag neste uke) og fellesstart (fredag).

Tarjei Bø hadde lenge en perfekt dag med geværet og prikket ned alle de 19 første blinkene før han bommet helt til slutt. Det sendte ham bort fra medaljediskusjonen. Med feilfri skyting ville han tatt bronse.

(©NTB)

Flere nyheter: