Menu
Johannes Høsflot Klæbo vant sprintcupen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Quebec-renn avlyst, Klæbo vinner sprintcupen

De to gjenstående sprintene i langrennsverdenscupen i Quebec er avlyst. Dermed er sesongen definitivt over. Johannes Høsflot Klæbo vinner sprintcupen.

Av NTB | 13.03.2020 13:32:59

Sport: Fredag bekreftet Det internasjonale skiforbundet (FIS) at de oppdatte sprintene i Canada lørdag og søndag er avlyst som følge av faren for ytterligere spredning av koronaviruset.

Dermed ble sist helgs verdenscuprenn i Holmenkollen de siste i verdenscupsammenheng denne vinteren. Det betyr at vinnerne både i verdenscupen sammenlagt og sprintcupen er klare.

Johannes Høsflot Klæbo vinner sprintcupen foran lagkameratene Erik Valnes og Pål Golberg. På kvinnesiden topper den svenske duoen Linn Svahn og Jonna Sundling den endelige listen foran slovenske Anamarija Lampic.

Maiken Caspersen Falla er beste norske utøver på femteplass.

Norge besluttet allerede for flere dager siden at det var aktuelt å sende utøvere til verdenscupavslutningen i Nord-Amerika. De siste dagene har mange andre nasjoner fulgt etter.

Verken Sverige, Finland, Storbritannia, Tsjekkia, Tyskland, USA eller Canada ønsket å stille utøvere i rennene. De fleste utøverne fra disse landene har allerede reist hjem til sin respektive hjemland.

I forkant av torsdagens Quebec-avgjørelse var det kjent at rennene i Minneapolis og Canmore var avlyst.

Therese Johaug og Aleksandr Bolsjunov står igjen som vinnere av verdenscupen sammenlagt etter den inneværende langrennssesongen. Johaug vant suverent foran Heidi Weng og russiske Natalia Neprjajeva, mens Klæbo og Golberg fulgte nærmest Bolsjunov på herresiden.

Johaug og Bolsjunov vant også begge distansevupen.

(©NTB)

Flere nyheter: