Menu
Emiren av Qatar, Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, ble tatt imot av Saudi-Arabias kronprins Mohammed på flyplassen i Al-Ula tirsdag. Foto: Amr Nabil / AP / NTB

Qatars leder fikk varm velkomst i Saudi-Arabia

Emiren av Qatar fikk en varm velkomst da han ankom Saudi-Arabia etter at grensen mellom landene ble gjenåpnet.

Av NTB | 05.01.2021 12:38:12

Krig og konflikter: Saudi-Arabias mektige kronprins Muhammed omfavnet Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani da han ankom landet tirsdag.

Emiren deltar på et toppmøte i byen Al-Ula for landene i Golfstatenes samarbeidsråd (GCC). Det har han bare gjort én gang tidligere siden Saudi-Arabia og andre golfstarter innførte sanksjoner mot Qatar i 2017.

Begrunnelsen var den gang at Qatar støttet islamistiske grupper og hadde for tette bånd til Iran. Regimet i Qatar avviste anklagene, og det er ikke kjent om de nå har innfridd noen av nabolandenes krav.

Mandag ble det imidlertid kjent at Saudi-Arabia ville åpne grensene mot Qatar, som har vært stengt siden 2017. Nyheten ble presentert av Kuwait, som har forsøkt å megle mellom landene.

Det har også regjeringen til USAs president Donald Trump. Hans svigersønn Jared Kushner har jobbet for å bedre forholdet mellom landene, og det antas at Kushner vil være til stede når en avtale om dette tirsdag undertegnes i Al-Ula.

(©NTB)

Flere nyheter: