Menu
En av verdens største yachter, Al Lusail, befant seg søndag ettermiddag like utenfor Kristiansand sentrum. Den tilhører emiren av Qatar, Tamim bin Hamad al Thani, som ankom byen lørdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Qatars emir på besøk i Kristiansand

En av verdens største yachter la lørdag til kai i Kristiansand. Den tilhører emiren av Qatar, som ankom byen på kvelden.

Av NTB | 17.07.2022 14:40:42

Politikk: Søndag ettermiddag lå yachten like utenfor Kristiansand sentrum.

Yachten Al Lusail har vakt stor oppsikt i sørlandsbyen. Blant annet har Fædrelandsvennen skrevet om innkjøp av fisk og mulig besøk i Farsund, mens Stavanger Aftenblad har funnet ut at emiren har tenkt seg til Rogaland etter hvert.

Den 123 meter lange båten har en verdi på nær fem milliarder kroner og la til kai i Kristiansand i 20-tiden lørdag.

Emir Tamim bin Hamad al Thani ankom med privatfly til Kristiansand lufthavn Kjevik klokka 22.16 lørdag kveld og reiste deretter til kaia i Kristiansand. VG får bekreftet at det var emiren som ankom med flyet, men politiet kjenner ikke til formålet med besøket.

Qatars statsoverhode er via det statlige selskapet Qatar Sports Investment også eier av fotballklubben Paris Saint Germain, samt leder for det svært kontroversielle arbeidet med å få fotball-VM i 2022 til Qatar.

(©NTB)

Flere nyheter: