Menu
Illustrasjonsbilde. Foto: Toufik Doudou / AP Photo / NTB.

Qatar-sjeiker med rystende kvinneforakt

I den tyske TV-dokumentaren «Geheimsache Qatar» kommer VM-ambassadør Khalid Salman og flere andre sjeiker med flere kontroversielle utspill før VM i Qatar.

Av NTB | 10.11.2022 07:51:21

Sport: Tidligere i uken fikk dokumentaren med VM-ambassadøren mye oppmerksomhet etter at han avbrøt intervjuet da han begynte å snakke om homoseksualitet. Salman kalte det for «en skade på sinnet».

Men det som nesten har forbigått i stillhet er en scene der en gruppe qatarske menn rettferdiggjør kvinneundertrykkelse. ZDF-reporter Jochen Breyer spurte, ifølge Bild, mennene om hvorfor kvinner i emiratet burde gå rundt tilslørt offentlig.

– Sammenlign dette: Du har et uinnpakket godteri foran deg. Du vet ikke om noen har rørt den eller tatt en bit av den. Og så har du en som ligger i en i eske. Hvilken tar du? spurte en av sjeikene reporteren.

Breyer svarte til sjeikenes fornøyelse at han sannsynligvis hadde valgt den som hadde innpakning, før han raskt gjorde klart at det ikke kunne sammenlignes:

– Men kvinner er ikke søtsaker!

Qatar er VM-vert for mesterskapet som starter 20. november. Arrangøren er blant annet kritisert for manglende menneskerettigheter og for sine lover mot homofili som kan gi flere års fengsel.

Qatar hevder likevel at alle er velkomne til mesterskapet.

(©NTB)