Menu
Det ble beslaglagt narkotika på Hamad-flyplassen i Doha mandag. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB

Qatar kunngjorde VMs første narkotikabeslag

Nærmere 2.000 smertestillende tabletter av typen tramadol og en halv kilo hasj ble mandag beslaglagt på den internasjonale flyplassen i Doha.

Av NTB | 21.11.2022 19:07:44

Sport: Beslaget er det første som er kunngjort av qatarske myndigheter etter at VM-sluttspillet i fotball startet. Det smertestillende middelet tramadol, som utgjør deler av beslaget, er mye brukt blant fotballspillere, skriver nyhetsbyrået AFP.

Det er tollmyndighetene ved Hamad-flyplassen i Doha som kom over narkotikaen da bagasjen til det som omtales som en «mistenkelig» passasjer ble gjennomsøkt, framgår det av en offisiell uttalelse.

Passasjerens nasjonalitet er ikke oppgitt. Vedkommende vil bli framstilt for retten.

Qatar har forberedt seg på at mer enn én million fotballfans vil besøke landet under VM-sluttspillet.

Golfstaten har strenge lover rundt besittelse av narkotika. De innebærer blant annet lange fengselsstraffer, store bøter og deportasjon.

Det er ventet at Verdens Antidopingbyrå (Wada) vil legge tramadol til dopinglisten fra og med 2024. Stoffet er allerede forbudt i internasjonal sykkelsport.

Tidligere Liverpool-keeper Chris Kirkland sa i et intervju tidligere i år at han vurderte å begå selvmord som følge av overforbruk av tramadol.

(©NTB)

Flere nyheter: