reklame
Menu
Russlands president Vladimir Putin har for første gang kommentert uroen i USA. Bildet er fra fredag da han markerte Russlands uavhengighetsdag i Moskva. Foto: Mikhail Klimentjev, Sputnik, Kreml / AP / NTB scanpix

Putin støtter afroamerikanerne: – Dyp krise ligger bak USA-demonstrasjoner

Antirasistdemonstrasjonene i USA er et tegn på dyp krise i landet, sier Russlands president Vladimir Putin, som støtter afroamerikanernes kamp for likestilling.

Av NTB | 14.06.2020 17:04:05

Krig og konflikter: – Det som har skjedd, er tegn på dypt befestede interne kriser, sa Putin i et intervju med fjernsynsstasjonen Rossija 1 som ble sendt søndag.

Det var Putins første kommentarer om demonstrasjonene og opptøyene i USA. Han koblet også uroen til koronapandemien, som ifølge ham «har satt søkelyset på generelle problemer».

Den russiske presidenten understreket at han støtter afroamerikanernes kamp for sine rettigheter og kalte det «et mangeårig problem med USA».

– Vi har alltid i Sovjetunionen og i det moderne Russland hatt mye sympati for afroamerikaneres kamp for sine naturlige rettigheter, uttalte Putin.

Da han videre ble spurt om reaksjoner på USAs protester, demonstrasjoner i Europa og statuer som blir fjernet, sa Putin at «dette uten tvil er et ødeleggende fenomen».

Fredag deltok Putin på sitt første offentlig arrangement siden 9. mai, da Russlands 30. nasjonaldagsfeiring ble holdt fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: