Menu
President Vladimir Putin under torsdagens regjeringsmøte, som foregikk som en videokonferanse. Foto: Sputnik / Pool / AP / NTB

Putin: Sanksjoner mot Russland vil føre til økte matpriser

President Vladimir Putin advarer om at vestlige sanksjoner mot Russland vil få de globale matprisene til å skyte i været.

Av NTB | 10.03.2022 19:25:16

Økonomi og næringsliv: – Russland og Hviterussland er blant verdens største eksportører av mineralgjødsel, sa Putin i et TV-sendt regjeringsmøte torsdag ettermiddag.

– Hvis de fortsetter å skape problemer for finansieringen og forsendelsene av varene våre, så vil prisene gå opp, og det vil påvirke sluttproduktet: matvarer, sa Putin, med henvisning til vestlige sanksjoner.

Han la til at sanksjonene også rammer vestlige land. Samtidig forsikret han at Russland vil takle alle utfordringer som sanksjonene medfører.

– Vi er ikke i tvil om at vi kan løse disse problemene når tiden er inne på en rolig måte, hevdet presidenten.

– Det finnes ingen omstendigheter som vi ikke kan løse. De eksisterer rett og slett ikke, la han til.

Ifølge Putin vil sanksjonene bidra til å gjøre Russland mer selvstendig og uavhengig. Han ba om beskyttelse av de utenlandske investorene som fortsatt er igjen i landet, og forsikret at Russland vil fortsette å eksportere olje og gass til EU.

Flere nyheter: