Menu
Russlands president Vladimir Putin og Frankrikes president Emmanuel Macron møttes fysisk i Moskva 7. februar og har pratet på telefon jevnlig siden da. Foto: Sputnik/via AP, File/NTB

Putin og Macron enige om å trappe opp forsøk på diplomatisk løsning

I en telefonsamtale søndag ble Frankrikes president Emmanuel Macron og Russlands president Vladimir Putin enige om å fortsette forsøk på å løse Ukraina-krisen.

Av NTB | 20.02.2022 16:01:26

Krig og konflikter: Det skriver blant andre det russiske nyhetsbyrået Tass.

Fra det franske presidentpalasset heter det at de to også ble enige om å jobbe for en våpenhvile i Øst-Ukraina, der ukrainske styrker melder om stadig flere angrep fra russiskstøttede separatister.

De to statslederne snakket i 105 minutter søndag ettermiddag, i det Frankrike kalte muligens det siste diplomatiske forsøket på å hindre en russisk invasjon av Ukraina. Macron ringte så til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj umiddelbart etterpå.

Samtidig gjentar Putin i en uttalelse at USA og Nato må ta russiske bekymringer på alvor i sikkerhetspolitikken. Han gir også regjeringen i Kyiv skyld for opptrappingen i Øst-Ukraina.

USAs utenriksminister Antony Blinken sier søndag at president Joe Biden er villig til å møte Putin når som helst, og i hvilket som helst format.

(©NTB)

Flere nyheter: