Menu
Russlands president Vladimir Putin i et møte i Moskva mandag. Foto: Mikhail Klimentyev / Sputnik / Kreml / AP / NTB

Putin og Erdogan til Teheran neste uke

Russlands president Vladimir Putin og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan skal besøke Iran og president Ebrahim Raisi neste uke.

Av NTB | 12.07.2022 11:30:38

Politikk: Den iranske parlamentarikeren Mohammadreza Pour-Ebrahimi sa tirsdag til det statlige nyhetsbyrået Irna at Putin kommer til Teheran neste uke. Irans president Raisi besøkte nylig Russland.

Kreml bekrefter møtet og sier at også Tyrkias president skal delta. Møtet holdes neste tirsdag i Teheran.

Temaet skal være fredssamtaler om Syria, opplyser Putins talsmann Dmitrij Peskov. Putin skal også ha et separat møte med Erdogan.

Pour-Ebrahimi sier at en styrking av de økonomiske båndene mellom Iran og Russland også vil bli diskutert. Sanksjonene som er innført mot Russland som følge av angrepet på Ukraina, gjør det enda viktigere å ha et tett samarbeid med Iran, sier han. Også Iran er ilagt sanksjoner.

Ifølge USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan er det mye som tyder på at Russland også ber Iran om droner som kan utstyres med våpen, som skal brukes i krigen i Ukraina.

USAs president Joe Biden er senere i uken på tur til Midtøsten.

Tyrkias president Erdogan har nylig besøkt Putin i Sotsji og forsøkt å spille en rolle som mekler mellom Russland og Ukraina. Tyrkia er Nato-medlem.

(©NTB)

Flere nyheter: