Menu
Situasjonen i Idlib-provinsen i Syria er svært spent. Fredag drøftet Russlands president Vladimir Putin situasjonen med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Foto: AP / NTB scanpix

Putin og Erdogan i telefonmøte om Idlib

Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan er enige om at Russland og Tyrkia må koordinere sine militæroperasjoner i Idlib-provinsen i Syria bedre.

Av NTB | 28.02.2020 12:16:54

Krig og konflikter: De to presidentene snakket fredag sammen på telefon der de drøftet situasjonen i Idlib, opplyser Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

– De ga begge uttrykk for stor bekymring over eskaleringen i Idlib som har krevd flere menneskeliv, deriblant tyrkiske soldater, sier Lavrov i en uttalelse.

Putin og Erdogan skal også ha understreket behovet for at det må tas grep for å roe situasjonen i den syriske provinsen.

Minst 33 tyrkiske soldater ble natt til fredag drept i et syrisk luftangrep. Mens Russland er alliert med det syriske regimet og ofte bidrar med luftangrep, har Tyrkia flere observasjonsposter og store militære styrker som støtter syriske opprørere.

Fredag ble 16 syriske regimesoldater drept i et tyrkisk gjengjeldelsesangrep.

(©NTB)

Flere nyheter: