Menu
Russlands president Vladimir Putin la i sin tale om rikets tilstand onsdag vekt på behovet for å bedre levestandarden i landet. Foto: AP / NTB scanpix

Putin lover bedre levekår for russerne

Russlands president lover å bedre levekårene for landets innbyggere i inneværende år.

Av NTB | 20.02.2019 11:03:12

Politikk: – Vi kan ikke vente. Situasjonen må endre seg til det bedre nå. I løpet av året bør russerne merke bedring, sa presidenten i sin årlige tale om rikets tilstand onsdag formiddag.

Putin sa at regjeringen skal øke sosialstøtte til unge familier. Han lover også skattekutt, lavere utlånsrente og boligsubsidier for familier med mange barn.

Skattetrykket på eiendomsutviklere skal lettes for å oppfordre næringen til å bygge flere boliger, fortalte presidenten videre.

Han la vekt på behovet for å bekjempe fattigdom. Putin viste i sin tale til at 19 millioner av landets 147 millioner innbyggere lever under fattigdomsgrensen, som utgjør rundt 1.400 kroner i måneden.

– Vi har gjort og skal gjøre alt vi kan for å styrke familieverdiene. Russiske familiers inntekt bør selvsagt øke, sa han.

– Prinsippet bør være: jo flere barn, desto mindre skatt, sa Putin, og la til at landet er inne i det han kaller en vanskelig demografisk fase.

Putins oppslutning var på 64 prosent i januar, ifølge en måling gjennomført av Levada-senteret. Det er den laveste oppslutningen for Putin siden før Russland annekterte Krim-halvøya for fem år siden.

Russlands fallende fødselsrate skaper bekymring. Skattekutt for familier med mange barn, og nye tilskudd for barn, skal bidra til å øke fødselsraten, håper presidenten.

Putins oppslutning har falt siden han holdt sin tale om rikets tilstand i fjor. Regjeringens pensjonsreform som trådte i kraft i oktober og som gir høyere pensjonsalder, har fått mange russere til å vise ham ryggen.

(©NTB)

Flere nyheter: