Menu
Russlands president Vladimir Putin i videokonferansen med Tyrkias Recep Tayyip Erdogan og Irans president Hassan Rouhani onsdag. Foto: Alexei Druzhinin, Sputnik, Kreml Pool Photo via AP / NTB scanpix

Putin: IS har trappet opp aktiviteten i Syria

På en videokonferanse mellom Russland, Iran og Tyrkia sier Russlands president Vladimir Putin at IS har økt aktiviteten i Nord-Syria.

Av NTB | 01.07.2020 17:33:02

Krig og konflikter: – I nordøst, utover Eufrat, har aktivitetene til Den islamske staten blitt sterkt intensivert, sa Putin på videomøtet mandag.

De tre landene ble enige om å samarbeide om å redusere spenningene i Syria-konflikten, som er inne i sitt tiende år. De fastslo også i en uttalelse at de forplikter seg til Syrias suverenitet, uavhengighet, samhold og territorielle integritet.

Iran og Russland ha støttet president Bashar al-Assad i Syria-krigen, mens Tyrkia har støttet ulike væpnede opprørsgrupper.

De tre landene skal også samkjøre kampen mot ekstremistgrupper i Syria. Putin trakk fram at situasjonen er mest anspent i Idlib-provinsen, som er den siste provinsen i Syria som kontrolleres av opprørere.

I 2018 inngikk Russland og Tyrkia en våpenhvileavtale som skulle føre til opprettelsen av en demilitarisert sone rundt Idlib. Tyrkia har ønsket å hindre at syriske regjeringsstyrker går inn i området.

Tyrkia har fortsatt å okkupere deler av Nord-Syria i det de har betegnet som et forsøk på å lage fred.

– Vi vil fortsette å gjøre vårt beste for at vår nabo Syria skal oppnå fred, sikkerhet og stabilitet så fort som mulig, sa Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.

(©NTB)

Flere nyheter: