Menu
Russlands president Vladimir Putin har fått sin første dose med koronavaksine. Foto: (Mikhail Klimentyev, Sputnik via AP / NTB

Putin fikk sin koronavaksine

Russlands president Vladimir Putin fikk tirsdag sin vaksine mot koronaviruset. Men i motsetning til andre ville han ikke rulle opp ermet foran TV-kameraene.

Av NTB | 23.03.2021 23:38:18

Medisin og helse: Putin føler seg helt fin etter å ha fått den første av to doser, sa hans talsmann Dmitrij Peskov, ifølge nyhetsbyrået Tass. Han la til at Putin har en full arbeidsdag foran seg på onsdag.

Mange har lurt på hvorfor Putin, som ellers ikke nøler med å ri skjorteløs, var så kamerasky når vaksinene skulle tas når så mange andre politikere rundt om i verden har benyttet anledningen til å vise at vaksinen er trygg.

Peskov trakk på skuldrene av spørsmålet og sa bare at han ikke liker det. På spørsmål om hvilken vaksine han tok, svarte han at siden alle de russiske vaksinene er trygge, er det ikke noe poeng å nevne hvilken.

Russland har produsert flere egne vaksiner, blant dem Sputnik V som er eksportert til mange land i verden.

Men hjemme er vaksineskepsisen stor. Hittil har bare 6,3 millioner russere – 4,3 prosent av befolkningen, fått minst en dose, og meningsmålinger gjort av Levada-instituttet viser at motstanden den siste tiden har vokst fra 58 prosent til 62 prosent som ikke vil vaksinere seg.

(©NTB)

Flere nyheter: