reklame for Sheiken Bowling
Menu
Russlands president Vladimir Putin (t.h.) ankom fredag Beijing, der han skal ha samtaler med Kinas president Xi Jinping (t.v.). Dette bildet er fra Xis besøk i Moskva i juni 2019. Foto: AP / NTB

Putin er på plass i Beijing

Russlands president Vladimir Putin ankom fredag Kina, der han skal ha samtaler med sin kinesiske motpart Xi Jinping og overvære åpningen av OL.

Av NTB | 04.02.2022 08:06:15

politikk: Putin kritiserte samtidig vestlige land som har innført politisk boikott av OL og hevdet at dette gjøres for å fremme «egne ambisjoner».

I et intervju med China Media Group understreket Putin at Russland i likhet med Kina «er motstandere av å politisere sport og bruke det som et redskap for tvang, urettferdig konkurranse og diskriminering».

Ifølge Putins utenrikspolitiske rådgiver Jurij Usjakov er den russiske presidentens besøk et nytt steg i partnerskapet mellom de to land, et partnerskap som ifølge ham «er en nøkkelfaktor som bidrar til en bærekraftig global utvikling og til å motvirke destruktive aktiviteter fra visse land».

Ifølge Usjakov har Russland og Kina nærmest identisk syn på de fleste internasjonale spørsmål, og han understreker at Kina slutter helt opp om Moskva i striden med Ukraina.

– Beijing støtter Russlands krav om sikkerhetsgarantier og er enig i at en sikkerheten til en stat ikke kan sikres gjennom å frata et annet land sikkerheten, sa Usjakov tidligere i uka.

(©NTB)