Menu
Russlands president Vladimir Putin (t.h.) ankom fredag Beijing, der han skal ha samtaler med Kinas president Xi Jinping (t.v.). Dette bildet er fra Xis besøk i Moskva i juni 2019. Foto: AP / NTB

Putin er på plass i Beijing – roser forholdet til Kina og kritiserer USA

Russlands president Vladimir Putin ankom fredag Kina, der han skal ha samtaler med sin kinesiske motpart Xi Jinping og overvære åpningen av OL.

Av NTB | 04.02.2022 11:06:51

politikk: Putin kritiserte samtidig vestlige land som har innført politisk boikott av OL og hevdet at dette gjøres for å fremme «egne ambisjoner».

Ifølge Putins utenrikspolitiske rådgiver Jurij Usjakov er den russiske presidentens besøk et nytt steg i partnerskapet mellom de to land, et partnerskap som ifølge ham «er en nøkkelfaktor som bidrar til en bærekraftig global utvikling og til å motvirke destruktive aktiviteter fra visse land».

Ifølge Usjakov har Russland og Kina nærmest identisk syn på de fleste internasjonale spørsmål, og han understreker at Kina slutter helt opp om Moskva i striden med Ukraina.

– Beijing støtter Russlands krav om sikkerhetsgarantier og er enig i at en sikkerheten til en stat ikke kan sikres gjennom å frata et annet land sikkerheten, sa Usjakov tidligere i uka.

I et intervju med China Media Group understreket Putin at Russland i likhet med Kina «er motstandere av å politisere sport og bruke det som et redskap for tvang, urettferdig konkurranse og diskriminering».

(©NTB)

Flere nyheter: