Menu
Mads Østberg mistet ledelsen i WRC2-klassen i Rally Monte-Carlo da han punkterte på den første av fredagens fartsprøver, men han tok den tilbake da Ole Christian Veiby punkterte senere på dagen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Punktering for Østberg og Veiby i Rally Monte-Carlo

Mads Østberg punkterte på dagens første fartsprøve i Rally Monte-Carlo og mistet ledelsen i WRC2, men han tok den igjen da Ole Christian Veiby punkterte.

Av NTB | 24.01.2020 14:46:47

Sport: Østberg ledet klassen foran Veiby etter de to fartsprøvene tirsdag, men havnet på etterskudd da han måtte stoppe for å bytte hjul på 3. fartsprøve. Det kostet han nesten tre minutter. Det utnyttet Veiby, som skaffet seg en klar ledelse.

– Jeg kom borti en stein, sa Østberg til rallyets liverapporteringstjeneste.

– Jeg presset hardt i begynnelsen, men da jeg så at Mads hadde stoppet kjørte jeg litt forsiktigere, sa Veiby.

Østberg radet opp fartsprøveseirer i klassen utover dagen, men ved service etter 5. fartsprøve var han fortsatt over to minutter bak Veiby.

I den første prøven etter service var det Veibys tur til å være uheldig. Han punkterte og måtte skifte hjul. Det kostet over to minutter, og dermed var Østberg tilbake i ledelse i WRC2-klassen.

– Jeg har gamblet litt med dekkene, og det ser ut til å betale seg. En god tid, sa han etter den 6. prøven.

Østberg leder klassen 10,7 sekunder foran Veiby.

Totalt i rallyet er waliseren Elfyn Evans i Toyota i ledelsen foran lagkameraten Sebastien Ogier. 3,3 sekunder skiller mellom de to, mens belgiske Thierry Neuville i Hyundai er på tredjeplass 7,8 sekund bak lederen. Neuville ledet ganske klart etter torsdagens etapper.

– Det er vanskelige forhold og glattere enn jeg ventet. Jeg har følt meg usikker, og det blir viktig å velge rett dekk i ettermiddag, sa Neuville ved service.

Den nidobbelte verdensmesteren Sebastien Loeb, som også kjører for Hyundai, er på fjerdeplass.

(©NTB)

Flere nyheter: