Menu
Det åpnes for opptil 200 personer på innendørs arrangementer med faste sitteplasser, sa kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) på regjeringens pressekonferanse torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Publikumsgrensen på arrangementer økes

Det åpnes for opptil 200 personer på innendørs arrangementer med faste sitteplasser, mens man utendørs kan man være 200 personer uten faste tilviste plasser.

Av NTB | 13.01.2022 19:25:17

kultur og underholdning: Innendørs blir grensen på 200 personer med faste sitteplasser, men forutsetter at smittevernet blir ivaretatt. Det stilles krav til smittevern, avstand og munnbind.

– Antallsbegrensninger på arrangementer har store konsekvenser for hele verdikjeden i både kultur-, idretts- og frivillighetssektoren. For å lette på noe av byrden har derfor regjeringen utvidet antallsbegrensningen for arrangementer, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap).

Utendørs kan man nå være 200 uten faste tilviste plasser. Innendørs kan man være 200 med faste tilviste plasser. Uten faste tilviste plasser innendørs kan man nå være 30 personer.

– Jeg vil oppfordre alle til å bruke kulturtilbudet nå. Kjøp billetter, gå på arrangementer. For kulturlivet så er det fortsatt krevende tider, men vi er på rett vei, sa kulturministeren.

Trettebergstuen sier regjeringen har startet arbeidet for å finne løsninger som gjør at man kan tillate flere publikummere i store innendørs lokaler, samtidig som smittevernreglene ivaretas på en god måte.

– Vi jobber med løsninger for å tilpasse antallsbegrensningene bedre til størrelsen på lokalet. Målet er at for eksempel store konsertarenaer og ishockeyhaller kan slippe inn flere. Vi håper dette er klart allerede neste uke, sier Trettebergstuen.

For private arrangementer eller sammenkomster på offentlig sted, leide eller lånte lokaler settes grensen til 30 personer, men 50 ved minnestund. Utendørs blir det en begrensning på 50 personer. Det vil være et munnbindpåbud for publikum innendørs.

De nye tiltakene gjelder fra midnatt natt til fredag og gjelder inntil videre i fire uker.

<p>(©NTB)<br></p>

Flere nyheter: