Menu
Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap). Foto: Terje Bendiksby / NTB

Ingen begrensingen på offentlige arrangement

Både antallsbegrensning og krav om inndeling i kohorter på innendørs og utendørs arrangementer fjernes. Også enmetersregelen på arrangementer lempes på.

Av NTB | 01.02.2022 19:37:19

økonomi og næringsliv: – Kulturnæringen er viktig, og nå kan endelig også kulturarbeiderne gå tilbake på jobb, sier kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) i en pressemelding.

På arrangementer med faste tilviste plasser for publikum fjernes avstandskravene når man sitter i setet. Det betyr at alle seter i en sal kan benyttes, melder regjeringen.

Arrangørene må likevel legge til rette for at det er mulig å holde en meter avstand ellers i lokalet eller arrangementsområdet.

– På arrangement med publikum uten faste tilviste plasser skal arrangøren sikre forsvarlig drift, og at grupper med familie eller andre nærkontakter skal holde én meter avstand til andre. Men dersom det ikke skjer noe uforutsett med smittesituasjonen vil også denne begrensningen bli borte om to uker, lover Trettebergstuen.

Den nasjonale antallsbegrensingen på offentlige arrangementer, både innendørs og utendørs, fjernes. På arrangementer uten faste tilviste plasser for publikum må arrangørene sørge for at alle som er til stede skal kunne holde minst 1 meter avstand til andre.

(©NTB)

Flere nyheter: