Menu
Flere personer ble skadd da en bil kjørte inn i en tribune under et motorshow på Bjerkebanen i Oslo søndag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Publikummere reagerer på sikkerheten etter motorshow

Flere tilskuere reagerer på sikkerheten under motorshowet i Oslo søndag. Kun et plastbånd og noen kjegler skilte bilene og publikum.

Av NTB | 25.04.2022 08:30:54

Sport: Minst åtte personer ble skadd da en av bilene på motorshowet mistet kontrollen og braste baklengs inn i tribunen ved Bjerke travbane i Oslo.

I etterkant av ulykken er det flere som reagerer på sikkerheten under arrangementet, der det kun var plastbånd og kjegler som skilte bilene og publikum.

– Etter min mening var sikkerheten på banen totalt uforsvarlig, sier James Raymond Salvador til NRK.

Han var på showet sammen med sitt barnebarn og satt kun noen få meter fra der bilen traff tribunen.

VG har snakket med Ivar Medgard, som var til stede på showet. Han peker på at det kun var plastbånd og kjegler som skilte tilskuerne og bilene – og sier det trengs betongelement foran publikum for å kunne stoppe en bil.

– Vi har falt litt med motorsykkel selv, men aldri har andre folk vært involvert.

Ulykken skjedde da to av showets biler rygget i stor fart og den ene mistet kontrollen. Politiet opplyste søndag at de har dannet seg et godt inntrykk av hendelsesforløpet, men at det var mye etterforskning som gjenstår.

– Det har kommet fire eller fem personer hit, og jeg har fått opplysninger om at fire personer er kjørt til legevakt, ifølge opplysningene jeg har, er det ingen alvorlige eller livstruende skader, sa pressevakt ved Oslo universitetssykehus OUS, Anders Bayer søndag kveld.

Arrangør Daniel Aranis Klaas sier til Avisa Oslo at de har gjort dette i lang tid og aldri hatt slike ulykker før.

Hvor mange som ble skadd er ikke kjent, men antallet ser ut til å ha vært minst åtte.

(©NTB)

Flere nyheter: