Menu
Torsag var publikum omsider tilbake på tribunene i den svenske ishockeyligaen SHL. Foto: Andreas Hillergren, TT / NTB

Publikum tilbake i svensk ishockey etter 569 dager: – Dette jeg kom hit for

Norske spillere var med på festen da svenske ishockeyklubber torsdag ønsket tilskuerne velkommen tilbake etter 569 dagers fravær.

Av NTB | 30.09.2021 22:52:26

Sport: Mikkel Øby-Olsen fikk ta imot publikums hyllest etter å ha scoret for Oskarshamn i 6-3-seieren over topplaget Brynäs. Det var 19-åringens første SHL-mål. Sammen med Emil Lilleberg feiret han en etterlengtet seier.

Trener Martin Filander trakk fram Øby-Olsen i intervju med C More.

– Mikkel kom inn og viste vei. Han ga oss energi, sa han etter en kamp der Tomas Zohorna var dagens mann med hattrick.

Mats Rosseli Olsen kunne også glede seg over seier da Frölunda vant 4-2 over et Örebro-lag med Jonas Arntzen, mens Erlend Lesund og Philip Granath i Rögle måtte tåle 1-4-tap for Linköping og Henrik Haukeland i Färjestad-målet 0-4 mot Skellefteå.

– Dette var fenomenalt. Det var dette jeg kom til Europa for å oppleve, og jeg gleder meg til å fortsette å spille foran slike tilhengere, sa canadiske Max Veronneau, som skuffet Djurgårdens hjemmefans ved å score to ganger for Leksand i gjestenes 3-1-seier.

– Det var ubeskrivelig. Jeg tror hårene reiste seg på armene hos alle da vi gikk på isen, sa Jonathan Pudas etter å ha levert tre assist i Skellefteås hjemmeseier.

Forrige SHL-sesong ble mange kamper avviklet helt uten tilskuere, mens det var tak på åtte (!) tilskuere i mange kamper. Ingen kamper hadde flere enn 50 tilskuere.

Växjö lot seg inspirere til 3-1-seier borte mot Malmö og inntok tabelltopp. Laget er ett poeng foran Frölunda og to foran det forrige lederlaget Brynäs.

Tribunene i SHL har vært mer eller mindre stengt for publikum siden koronapandemien startet, men torsdag var restriksjonene borte, og det var fullt hus flere steder.

– Hockey er ikke noe uten supporterne. Jeg er glad for at vi ga dem noe å glede seg over, sa Ryan Lasch etter å ha gjort mål og assist i Frölundas seier foran 10.702 tilskuere i Scandinavium.

(©NTB)

Flere nyheter: