Menu
Statsminister Erna Solberg og kultur- og likestillingsminister Abid Raja la onsdag fram planer for å få flere publikummere på utendørsarrangementer. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Publikum kan koronatestes ved inngangen til utendørsarrangementer

Regjeringen ønsker å få på plass en ordning med testing ved inngangen til utendørsarrangementer.

Av NTB | 05.05.2021 13:39:42

Kultur og underholdning: Regjeringen mener at både koronasertifikat og tester ved inngangen kan være aktuelt å bruke for større arrangementer utendørs i sommer.

– Det er viktig å understreke at dette er en foreløpig plan. For det første kan det oppstå problemer i arbeidet med å lage sertifikatet. For det andre er det mange spørsmål som må besvares før vi tar sertifikatet i bruk. For det tredje må vi bruke erfaringene fra de første trinnene før vi går til de neste. Det er altså mye som er usikkert, sier statsminister Erna Solberg (H).

Kulturminister Abid Raja (V) sier at regjeringen planlegger for en gradvis økning av antall personer som kan delta på utendørs arrangementer.

– Vi vil åpne mest for arrangementer der de bruker testing ved innganger og der de bruker koronasertifikat, sier han.

Regjeringen har skissert en plan der de gradvis åpner for flere deltakere.

I trinn fire av gjenåpningen kan det åpnes for inntil 10.000 deltakere på utendørsarrangementer med fast tilviste plasser der det brukes test eller koronasertifikat.

Flere nyheter: