Menu
Hedvig Moe, assisterende Politiets sikkerhetstjeneste (PST)-sjef under pressekonferanse om etterretningstrusselen mot Norge. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

PST: Venter nye etterretningsmetoder fra Russland – som nettverksoperasjoner og menneskelige kilder

På grunn av sanksjonene som gjør det vanskeligere å operere i Norge, venter Politiets sikkerhetstjeneste (PST) at russisk etterretning nå endrer metoder.

Av NTB | 19.10.2022 14:20:57

Politikk: – Vi ser at Russland tar større risiko. Krigen i Ukraina og sanksjoner har gjort det vanskeligere å hente inn informasjon enn før, sier assisterende PST-sjef Hedvig Moe på en pressekonferanse onsdag.

Hun sier man venter seg like høyt trykk fra russisk etterretning i Norge som før, men at de nå trolig vil endre metodene sine.

– Vi ser særlig for oss mer offensiv bruk av digitale virkemidler, særlig nettverksoperasjoner, og mer bruk av menneskelige kilder. De må kompensere for informasjon de nå går glipp av, sier Moe.

Den assisterende PST-sjefen peker på at sanksjonene blant annet gjør det vanskeligere for russiske etterretningsoffiserer å operere på konferanser og andre fora der de har vært til stede tidligere.

Flere nyheter: