reklame for smiaa
Menu
Kommunikasjonsdirektør i PST Trond Hugubakken sier at PST bistand fra lokalt politi pågrep en internasjonalt etterlyst mann sørøst i Viken fylke tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

PST har pågrepet norsk statsborger i Krekar-saken

En norsk statsborger ble tirsdag pågrepet av PST i forbindelse med mulla Krekar-saken. Mannen er etterlyst av italiensk politi.

Av NTB | 04.08.2020 20:48:14

Kriminalitet og rettsvesen: – Han bestrider at han skal framstilles for varetektsfengsling og at det er grunnlag for utlevering. Han bestrider også riktigheten av den italienske dommen, selv om akkurat det ikke er relevant for det som skjer på onsdag, sier mannens forsvarer, advokat Henrik Boelhke, til NTB.

Onsdag klokken 13 blir mannen framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Det er foreløpig ikke kjent om det også skal tas stilling til en eventuell utlevering til Italia i retten.

Mannen, som er i 40-årene, ble dømt for terrorplanlegging i Italia uten å være til stede i retten.

Mannen er etterlyst for pågripelse og straffeforfølging i Italia, men Hugubakken kan ikke si om han vil bli utlevert til Italia.

Han sier til NTB at tirsdagens pågripelse foregikk udramatisk.

– De to øvrige er også internasjonalt etterlyst, men kan ikke utleveres ettersom de er norske statsborgere og ble derfor ikke pågrepet, sa Hugubakken til NTB i fjor sommer.

De to har beveget seg fritt i Norge i tross for den italienske dommen.

– PST pågrep med bistand fra lokalt politi en internasjonalt etterlyst mann sørøst i Viken fylke tirsdag. Han er norsk borger og etterlyst for straffeforfølging i Italia, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til NRK.

PST har tidligere sagt at det ikke er grunnlag for pågripelse av mannen og en annen person som i terrorrettssaken mot Krekar ble funnet skyldige.

Flere nyheter: