Menu
Tusenvis av mennesker i den russiske byen Khabarovsk demonstrerte lørdag mot president Vladimir Putin og krevde at guvernør Sergej Furgal må løslates fra varetekt. Foto: AP / NTB scanpix

Protester mot pågripelse av russisk guvernør

Over 10.000 mennesker marsjerte gjennom gatene i den russiske byen Khabarovsk lørdag i protest mot at den populære lokale guvernøren er pågrepet.

Av NTB | 11.07.2020 17:47:48

Kriminalitet og rettsvesen: Sergej Furgal (50), guvernør i Khabarovsk-regionen lengst øst i Russland, ble torsdag pågrepet og anklaget for å være organisatoren bak et drapsforsøk, samt drapene på flere forretningsfolk i 2004 og 2005. Han nekter enhver innblanding i disse sakene.

Lørdag strømmet minst 10.000 mennesker, noen hevder det var opp mot 35.000, ut i gatene i Khabarovsk for å protestere mot pågripelsen av Furgal.

Demonstrantene rettet også sin misnøye mot president Vladimir Putin og regjeringen i Moskva. TV-bilder viser demonstranter som roper slagord som «frihet», «forsvinn, Moskva» og «Sergej Furgal er vårt valg».

Demonstrantene krevde også at Furgal, som sitter i varetekt i Moskva, må flys tilbake til Khabarovsk og etterforskes lokalt.

(©NTB)

Flere nyheter: