Menu
28 mennesker er hittil funnet omkommet etter at en ti etasjer høy bygning som var under oppføring, raste sammen i den iranske byen Abadan sørvest i Iran mandag. Det fryktes at flere omkomne ligger i ruinene. Foto: Tasnim / AP / NTB

Protester etter bygningskollaps i Iran

Iransk politi skjøt fredag kveld varselskudd og brukte tåregass mot demonstranter i Abadan, der minst 28 mennesker omkom da en bygning raste sammen mandag.

Av NTB | 28.05.2022 09:30:54

Krig og konflikter: Den ti etasjer høye bygningen som kollapset, var under oppføring, og det er fortsatt uklart om det befinner seg flere mennesker i ruinene.

Kollapsen har de tre siste kveldene utløst sterke protester i Abadan, der hundrevis av mennesker har krevd at noen stilles til ansvar.

Både onsdag og torsdag ble det ifølge iranske medier ropt «død over inkompetente tjenestemenn» og «inkompetente tjenestemenn må henrettes» under demonstrasjonene.

Torsdag ble det satt fyr på en butikk som hadde samme eier som bygningen som raste sammen.

Også i flere andre iranske byer, blant andre Bandar-e Mahshahr, Isfahan, Yazd og Shahin Shahr, har det vært demonstrasjoner, ifølge det statlige iranske nyhetsbyrået Fars.

13 mennesker er pågrepet etter bygningskollapsen i Abadan, blant dem den nåværende og to tidligere ordførere i byen, ifølge det offisielle nyhetsbyrået IRNA.

(©NTB)

Flere nyheter: