Menu
Britene Aiden Aslin (t.v.) og Shaun Pinner (t.h.) og marokkanske Saaudun Brahim (i midten) risikerer dødsstraff for å kjempet på ukrainsk side i Øst-Ukraina. Separatistmyndighetene i Donetsk-regionen opphevet tirsdag midlertidig opphold i henrettelser. Foto: AP / NTB

Prorussiske separatistmyndigheter vil gjenoppta henrettelser

Separatistmyndighetene i Donetsk har opphevet et midlertidig forbud mot henrettelser. Tre utenlandske fremmedkrigere er dømt til døden i regionen.

Av NTB | 13.07.2022 02:20:59

Kriminalitet og rettsvesen: Denis Pusjilin, som leder separatistmyndighetene i Donetsk, undertegnet tirsdag et dekret som opphever det midlertidige forbudet mot å henrette dødsdømte, melder det statlige russiske nyhetsbyrået Tass.

Det er de to britene Aiden Aslin og Shaun Pinner og marokkanske Brahim Saadum som er dømt til døden av en domstol i separatistkontrollerte Donetsk, lengst øst i Ukraina, som ikke er internasjonalt anerkjent.

De to britene var med i en ukrainsk militærenhet som forsvarte byen Mariupol.

De tre har anket dommen, og venter på en avgjørelse. Separatistene har sagt at en kjennelse er ventet i løpet av juli.

Separatistene har ifølge flere medier også tatt flere fremmedkrigere til fange. To amerikanere har blitt vist fram på russisk TV.

Kreml-talsmann Dmitrij Peskov sa tirsdag at Russland ikke vil blande seg inn i rettssaker i Donetsk. Moskva har anerkjent regionen som en uavhengig stat.