Menu
Tidligere visepresident Joe Biden ser ut til å vinne tre delstater så langt. Foto: AP / NTB scanpix

Prognoser gir Joe Biden seier i fire delstater så langt

Joe Biden ser ut til å vinne i Virginia, North Carolina, Alabama og Oklahoma, mens Bernie Sanders ligger an til å vinne på hjemmebane i Vermont og Colorado.

Av NTB | 04.03.2020 03:16:19

Politikk: Det viser valgdagsmålinger som amerikanske medier siterer.

Valglokalene i Vermont og Virginia var de første som stengte under supertirsdag, hvor det er nominasjonsvalg i 14 delstater og 1.357 delegater skal fordeles.

Prognosene viser at senator Sanders ut til å få flertallet av de 16 delegatene som skal fordeles i Vermont, samt Colorado, hvor det skal fordeles 67 delegater.

Tidligere visepresident Biden ser ut til å få et flertall av de 99 delegatene som skal fordeles i Virginia. I North Carolina skal det fordeles 110 delegater, og Biden ser ut til å få et flertall av disse.

Også i Alabama ser det ut til at Biden har trukket det lengste strået. Der skal det fordeles 52 delegater, og Biden ser ut til å vinne et flertall av disse, ifølge amerikanske medier.

Biden ser også ut til å vinne Oklahoma, hvor det skal deles ut 37 delegater.

Texas har 228 delegater, nest flest etter California, og er derfor svært viktig å vinne. Da 22 prosent av stemmene var telt opp, hadde Sanders 29 prosent av stemme, 7 prosentpoeng mer enn Biden.

I Minnesota og Maine er det jevnt, og der står det mellom Sanders og Biden. Det står også mellom dem i Massachusetts, samt Elizabeth Warren, som er hennes hjemstat.

(©NTB)

Flere nyheter: