Menu
Den prodemokratiske Hongkong-avisen Apple Daily kan bli tvunget til å legge ned driften innen få dager. Flere hundre politibetjenter raidet avisens lokaler og pågrep fem ledere i forrige uke. Senere ble avisens bankkontoer fryst. Foto: Kin Cheung / AP / NTB

Prodemokratisk Hongkong-avis kan bli tvunget til å avvikle driften

Den prodemokratiske avisen Apple Daily i Hongkong kan bli tvunget til å legge ned om få dager. Avisens styre vil ta en beslutning førstkommende fredag.

Av NTB | 21.06.2021 20:10:15

Økonomi og næringsliv: Det skjer etter at myndighetene har fryst bankkontoene til avisen etter påstander om brudd på den nye, omstridte nasjonale sikkerhetsloven.

I et internt notat som Reuters har fått sett, skriver styret i Apple Daily at det fredag vil ta en beslutning om hvorvidt avisen kan fortsette eller om den legges ned. I så fall blir lørdagsutgaven 26. juni den aller siste.

– Vi trodde vi kunne klare det fram til månedsskiftet. Det blir bare vanskeligere og vanskeligere. Nå handler det om et par dager, sier Mark Simon til Reuters. Han er rådgiver til mediemogulen Jimmy Lai, som eier avisa.

Simon påpeker at uten tilgang på sine egne penger, kan ikke avisen lønne sine ansatte eller betale produksjonskostnader.

Jimmy Lai soner for tiden en dom på 20 måneders fengsel for deltakelse i protester som ikke var godkjent.

Torsdag forrige uke raidet hundrevis av politifolk raidet lokalene til avisen. Fem ledere ble pågrepet, blant dem sjefredaktør Ryan Law.

Apple Daily har lenge vært en av de tydeligste stemmene i forsvaret av demokratiske rettigheter i Hongkong og støttet de omfattende demonstrasjonene i 2019.

(©NTB)

Flere nyheter: