Menu
Private tannleger frykter konkurs dersom de ikke kompenseres på lik linje med bedrifter som pålegges å stenge. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Private tannleger frykter økonomisk kollaps

Mange private tannleger vil gå konkurs dersom de ikke får dekket kostnader på lik linje med bedrifter som pålegges å stenge, mener Tannlegeforeningen.

Av NTB | 03.04.2020 11:02:31

Økonomi og næringsliv: Mens bedrifter som pålegges å stenge, får dekket inntil 90 prosent av sine uunngåelige faste kostnader, er tannhelsetjenesten anmodet av myndighetene om å holde klinikkene åpne for akutt behandling. All annen behandling skal utsettes av smittevernhensyn.

Tannlegene dekkes dermed av en annen del av den såkalte kontantstøtten under koronakrisen. De får dekket inntil 80 prosent av sine faste utgifter, minus en egenandel på 10.000 kroner.

Dette rammer tannlegene hardt, mener Den norske tannlegeforening. De peker på at mange tannleger har nærmest en total omsetningssvikt, og forskjellen på 80 og 90 prosent kan være avgjørende for mange.

– Tannlegene har både faste utgifter, men også kostnader som lønn siden de holder dørene åpne for akutte pasienter, slår de fast.

Dersom tannlegene ikke kompenseres på lik linje med dem som må stenge, er alternativet konkurs i mange virksomheter og et underdimensjonert tannhelsetilbud til landets voksne befolkning etter krisen, frykter Tannlegeforeningen.

(©NTB)

Flere nyheter: