reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Globale spenninger og usikkerhet kan gjøre det ekstra dyrt å gifte seg i år. Prisen på gifteringer har så langt steget med 20 prosent i år, i takt med at prisen på gull har skutt i været. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Prisen på gull skyter i været

Prisene på gull skyter i været, og de skyhøye prisene er nedslående for norske gullsmeder. – Vi kan ikke gi bort gullet, sier gullsmed.

Av NTB | 09.08.2020 21:02:41

Økonomi og næringsliv: Gullprisen har denne uken for første gang bikket 2.000 dollar per unse, tilsvarende 18.000 kroner for 31 gram.

– Samtidig som varelageret vårt øker i verdi, øker også vareprisen. Det er uheldig dersom gullsmykker blir for kostbart og ikke lenger samsvarer med kunders oppfatning og forventning til hva gull bør koste, sier takstmann og daglig leder i Gullsmed Heyerdahl, Thomas Heyerdahl, til E24.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

Heller ikke administrerende direktør i gullsmeden David-Andersen, Inge Nygaard, er fornøyd med utviklingen.

– Når våre leverandører setter opp sine priser, har vi ikke noe valg. Vi kan ikke tape på det, vi kan ikke gi bort gullet, understreker han.

Årsaken til den voldsomme veksten er usikkerhet i de globale finansmarkedene knyttet til blant annet korona og det anspente forholdet mellom Kina og USA. I et svingende investeringsklima, regnes gull som et relativt sikkert valg.

– For noen er gull nå det eneste alternativet som føles trygt over tid, sa Handelsbanken-økonom Halfdan Grangård til E24 i slutten av juli.

(©NTB)

Flere nyheter: