Menu
Skuespiller Thorbjørn Harr (t.v.) og Henriette Steenstrup sammen med regissør Dag Johan Haugerud i forbindelse med premieren på filmen «Barn» i Oslo i september. Lørdag mottok filmen prisen for beste spillefilm, og Steenstrup prisen for beste skuespiller, på filmfestivalen i Göteborg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Prisdryss til norske filmer på filmfestival i Göteborg

Både spillefilmen «Barn» og «Disco» mottok gjeve priser under filmfestivalen i Göteborg i Sverige lørdag kveld.

Av NTB | 01.02.2020 22:30:46

Sport: «Barn» mottok den prestisjefylte millionprisen Dragon Award for beste nordiske spillefilm, opplyser Norsk filminstitutt i en pressemelding.

«Barn» konkurrerte med sju andre nordiske filmer og vant premien på én million svenske kroner.

Blant skuespillerne i filmen er Thorbjørn Harr og Henriette Steenstrup. Sistnevnte vant også festivalens skuespillerpris for sin rolle i filmen.

– Noen av de aller viktigste filmopplevelsene jeg har hatt, har jeg hatt på Göteborg Filmfestival. Det føles derfor som en ekstra stor ære og anerkjennelse for meg å motta pris på nettopp denne festivalen, sier Dag Johan Haugerud, som har regissert «Barn».

I tillegg mottok Jorunn Myklebust Syversens «Disco» prisen for beste foto. Tidligere i festivalen har allerede Julia Lindströms film «Startsladden» mottatt pris for beste kortfilm.

Flere nyheter: