Menu
Frida Karlsson har en tung tid bak seg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Prisdobbel til skiyndlingen Karlsson: – Vi sees i sporet framover

Langrennsyndlingen Frida Karlsson mottok to priser på den svenske idrettsgallaen i Stockholm mandag. – Vi sees i sporet framover, sa 20-åringen fra scenen.

Av NTB | 27.01.2020 21:00:48

Sport: Karlsson var nominert til prisen for årets gjennombrudd og i kategorien årets lag sammen med kollegene på det svenske VM-stafettlaget som tok gull i Seefeld sist vinter.

20-åringen måtte på scenen for å hente begge prisene. Lagprisen mottok hun sammen med sprintstjernen Stina Nilsson.

– Denne prisen vil jeg dele med alle dere som hjelper meg og har hjulpet meg på denne reisen. Vi sees i sporet framover, sa Karlsson i takketalen i Globen.

I forkant av at gallaen startet satte hun samtidig ord på den tunge tiden hun nå har bak seg. I desember i fjor ble 20-åringen ilagt startnekt som følge av at hun ikke hadde oppfylt det svenske skiforbundets helsekrav. Siden har hun ikke konkurrert i verdenscupen.

Langrennsstjernen har også holdt en svært lav profil i mediene, men i et intervju med Aftonbladet fortalte hun om egen reaksjon etter startnekten.

– Det var veldig tøft, og jeg ble veldig lei meg. Der og da føltes det som om verden raste sammen. Men det er bare å forsøke å se positivt på det og at man kommer sterkere ut av det, sa Karlsson.

– Men jeg håper virkelig å komme tilbake i år, sa 20-åringen, som i intervjuet med Aftonbladet takker for støtten hun har fått av sine nære og kjære.

– Jeg har hatt kjempebra støtte av ledelsen, familien, venner og kjæresten min. Det er jeg evig takknemlig for, for jeg vet ikke om jeg hadde klarte det selv.

På stafetten bidro hun altså til svensk gulljubel.

Karlsson endte på åttendeplass i minitouren i finske Ruka som innledet inneværende verdenscupsesong. Siden har hun ikke konkurrert på øverste nivå.

På spørsmål om hvordan situasjonen hennes er i dag, svarte hun «det er positivt». Karlsson sa at pilene peker rett vei, men at det foreløpig ikke er tatt noen beslutning rundt når hun kan konkurrere igjen.

20-åringen fikk sitt store gjennombrudd i langrennssirkuset forrige sesong. Hun kom hjem fra VM i Seefeld med tre medaljer. På 10 kilometer klassisk var hun bare slått av Therese Johaug, mens det ble bronsemedalje på tremila i fri teknikk.

(©NTB)

Flere nyheter: