Menu
Bydel Bjerke er blant bydelene som har vært prioritert i vaksinekøen, og begynte 8. juni å vaksinere 18-åringer. Foto: Torstein Bøe / NTB

Prioriterte bydeler i Oslo sliter med å nå ut til innvandrerbefolkningen

I de seks prioriterte bydelene øst i Oslo er det mange fullvaksinerte, men også mange uvaksinerte. Nå vurderer myndighetene ekstra grep.

Av NTB | 05.07.2021 09:24:41

Medisin og helse: Hele 51 prosent av befolkningen i Stovner er fullvaksinert, men 34 prosent har ikke fått en vaksinedose i det hele tatt, skriver Aftenposten.

I Gamle Oslo er hele 50 prosent av befolkningen uvaksinert, mens 30 prosent har fått begge dosene. Også bydelene Bjerke, Grorud, Alna og Søndre Nordstrand har høye andeler fullvaksinerte og uvaksinerte.

En årsak til den ujevne vaksinasjonsgraden kan være en høy andel innvandrerbefolkning i de nevnte bydelene. Integreringsminister Guri Melby (V) tror vaksineringstilbudet må være mer enkelt og direkte for å nå ut til gruppene som henger etter.

– I hvert fall gjøre det på en enkel måte. Man bør kanskje ha noen drop in-løsninger, det funket bra for koronatesting. Når man er kommet så langt at alle har fått vaksinetilbud, kan man vurdere å banke på dører og å tilby vaksine uten masse registrering på forhånd, sier Melby.

(©NTB)

Flere nyheter: