Menu
Prins William har lenge engasjert seg i arbeidet for hjemløse i Storbritannia, og torsdag dukket han opp som selger av gatemagasinet The Big Issue i London. Dette bildet er fra markeringen av dronning Elizabeths 70 år på tronen tidligere i måneden. Foto: AP / NTB

Prins William som gateselger

Prins William dukket torsdag uventet opp på gata i London, der han solgte The Big Issue, gatemagasinet som lages av hjemløse.

Av NTB | 09.06.2022 21:15:57

Iført selgernes karakteristiske røde caps og jakke, og med en betalingsterminal i hånden forsøkte den 39 år gamle britiske tronarvingen å lokke forbipasserende til å kjøpe magasinet.

Flere benyttet anledningen til å la seg fotografere sammen med prinsen, som helt siden 2005 har engasjerte seg i arbeidet til Centrepoint som bistår hjemløse.

I 2009 tilbrakte prins William selv en natt under åpen himmel sammen med lederen for organisasjonen, for bedre å forstå hvordan hjemløse har det i Storbritannia.

Prins William er ifølge meningsmålinger det mest populære medlemmet i den britiske kongefamilien, bare forbigått av dronning Elizabeth.

Hele 66 prosent av de spurte i en YouGov-måling nylig sa at de liker prinsens væremåte og lavmælte veldedige arbeid.

(©NTB)

Flere nyheter: