Menu
36 år gamle prins Harry kunngjorde onsdag at han har fått enda en ny jobb i USA. Arkivfoto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Prins Harry skal bekjempe desinformasjon

Prins Harry skal jobbe for et institutt der han skal bidra til å bekjempe desinformasjon.

Av NTB | 24.03.2021 22:23:21

Kuriosa og kjendiser: Prins Harry blir en av de 18 medlemmene i en seks måneder lang studie som skal granske misvisende informasjon og desinformasjon. Det opplyste den ideelle organisasjonen Aspen Institute onsdag.

Granskingsgruppen har fått navnet «Commission on Information Disorder». Målet er å identifisere de største årsakene til deling og spredning av uriktig informasjon, og å finne løsninger som kan hjelpe myndigheter, den private sektoren og sivilsamfunnet med å besvare desinformasjon.

– Opplevelsene fra dagens digitale verden oversvømmer oss med et skred av desinformasjon, som berører våre evner både som individer og samfunn til å tenke klart og virkelig forstå verdenen som vi lever i, sier prins Harry i en uttalelse.

36-åringen sier han ser på oppgaven som en humanitær sak som krever innsats fra alle deler av samfunnet.

Kunngjøringen onsdag kom dagen etter at coaching- og rådgivningsselskapet BetterUp i San Francisco opplyste at han har fått jobb der med tittel «impact officer», en rolle der han skal jobbe med mental helse, personlig utvikling og vekst.

(©NTB)

Flere nyheter: