Menu
Politiet i Vest åpner for pridefeiring etter at PST nedjusterte trusselnivået i Norge. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB

Pridefeiring i Bergen på fredag etter nye råd fra politiet

Vest politidistrikt åpnet onsdag for pridearrangement i Bergen etter at PST nedjusterte trusselsituasjonen i Norge. Nå planlegges pridefeiring i byen fredag.

Av NTB | 29.06.2022 18:01:17

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi får ikke til noe i dag, siden beskjeden kom litt for sent, men de skeive organisasjonene i Bergen kommer til å gjennomføre en solidaritetsmarkering på fredag, festivalsjef Joakim Adland for Regnbuedagene i Bergen til Bergensavisen.

Tid og sted for markeringen vil han komme tilbake til, men sier at den sannsynligvis vil finne sted på Regnbueplassen i Vestre Torggaten klokken 17.

Beskjeden fra politiet kommer onsdag ettermiddag etter at det ble kjent at PST nedjusterer trusselnivået i Norge. Nå senkes nivået fra fem til fire, som betyr at det er høy fare for angrep. Det er det høyeste nivået i en normalsituasjon.

– Det gjør at vi naturligvis også må vurdere hvordan vi skal forholde oss til aktuelle arrangement fremover, sier leder for operativ enhet Gunnar Fløystad til BA.

Til BT sier Fløystad at politiet ikke vil gå inn med en anbefaling om at det ikke skal arrangeres prideferiring.

Tirsdag, altså dagen før, sa Fløystad at politiet frarådet tilsvarende arrangement.

– Det er en uavklart trusselsituasjon, og det er det som er saken. Man har ikke fått avklart trusselbildet og vi vil ikke utsette noen for risiko, sa han til avisen da.

(©NTB)

Flere nyheter: